Nem kap enyhítést az Új-Zélandon emberölésért elítélt magyar férfi

Elutasította az új-zélandi fellebbviteli bíróság a két évvel ezelőtt emberölésért 12 év börtönbüntetésre ítélt Ambach Ferdinánd enyhítési kérelmét. A búvároktató 2007 decemberében egy bendzsóval bántalmazta a 69 éves Ronald Brownt, aki három nappal később belehalt sérüléseibe.

Elutasította az új-zélandi fellebbviteli bíróság a két évvel ezelőtt emberölésért 12 év börtönbüntetésre ítélt Ambach Ferdidnánd enyhítési kérelmét, írja a Radio New Zealand. A döntés szerint Ambach különös erőszakkal követte el tettét, így enyhítésre nem látnak okot.

A 32 éves férfi 2007 decemberében egy bendzsóval ütötte a 69 éves Ronald Brownt, majd az ütésektől eltört hangszer nyakát lenyomta a torkán. Az áldozat három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A bíróság nem fogadja el Ambach állítását, miszerint Brown kábítószert csempészett az italába.

A búvároktatóként dolgozó férfi és áldozata, a 69 éves Ronald James Brown egy bárban találkoztak 2007. december 6-án éjjel Aucklandben, majd együtt mentek a későbbi áldozat lakására. Brown tévesen azt hitte a magyar férfiról, hogy homoszexuális, és megpróbált közeledni hozzá. A két férfi között ezután heves vita tört ki, és a fiatal magyar többször erőteljesen fejbe ütötte Brownt egy majdnem 3 kilogramm súlyú bendzsóval, majd a hangszer nyakát lenyomta az áldozat torkán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.