Elraboltak egy magyar nőt Ausztriában?

Testvére szerint elrabolták a magyar cukrászt, aki két hete tűnt el Ausztriában, Heiligenblut mellett. A helyi rendőrség sem zárja ki, hogy esetleg fogva tartják valahol, mivel hiába keresték napokig, semmi nyomát nem találták - írja a Blikk.

Bán-Gagyi Rita tapasztalt túrázó, rendszeresen járta egyedül az erdőket. Két héttel ezelőtt is kirándulni indult, ám azóta senki sem látta, és életjelet sem adott magáról – írja a Blikk.

"Ha bármilyen baleset történt volna vele, akkor legalább egy ruhadarabját megtalálták volna" – nyilatkozta a lapnak az eltűnt 40 éves nő testvére. "Időnként sajnos előfordul a környéken, hogy a hegyekben megsérül egy túrázó, de a rendőrök azt mondták, arra még nem ­nagyon volt példa, hogy valaki így, szőrén-szálán el­tűnjön" – tette hozzá.

A nő Heiligenblutból indult túrázni, azonban este nem ért vissza a szállására és másnap dolgozni sem ment be. Ekkor kezdett aggódni a tetsvére, aki értesítette a rendőrséget is. 

100 ember indult a hegyekbe, hogy rábukkanjanak Ritára, ám többszöri próbálkozás után sem találtak semmi nyomot. A nő után nemhogy elhagyott tárgyak vagy lábnyomok nem maradtak, de egyáltalán semmi nem utalt arra, hogy a környéken járt volna. A kutatók szerint elképzelhetetlen, hogy egy túrázó ennyire ne hagyjon semmit maga után.

"A heiligenbluti rendőrség emberei speciális mentőkutyákkal pásztázták át a környéket, a keresésben részt vettek alpinisták, tűzoltók, mentősök, önkéntesek is, valamint egy helikopter a magasból kereste Ritát nyolc napon át" – tájékoztatta a lapot a helyi rendőrség szóvivője. "Mivel a lányról nincs újabb információnk, ezért nem zárhatjuk ki az idegenkezűséget. Jelenleg szemtanúk jelentkezését várjuk, ami további támpontot adhat a keresésben".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.