Eltűnt egy francia diáklány Budapesten

A Budapesti Corvinus Egyetem másodéves hallgatói körlevelet kaptak egy francia diáklány eltűnéséről. Ophélie Bretnacher december 4-én, csütörtök hajnalban egyedül indult haza a Dohány utcai Portside de Cuba nevű szórakozóhelyről, azóta nem adott magáról életjelet.

Bár a lány nem arrafelé lakik, a Lánchíd pesti oldalán még azon az éjszakán megtalálták a táskáját, benne minden iratával és a mobiltelefonjával. A Facebook közösségi oldalon nem találni Ophélie saját profilját, az aggódó barátok viszont létrehoztak két csoportot, Help to Find Ophélie Bretnacher néven.

Az elsőhöz több mint 330-an, a másodikhoz 235-en csatlakoztak. A Facebook a csoportokhoz való kapcsolódást egy közös "eseménylistán" is feltünteti, így sokan találkozhattak a kezdeményezéssel. A budapesti Erasmus-programban résztvevő diákok, Ophélie ismerősei több fényképet és információs plakátot is feltöltöttek az oldalra, abban a reményben, hogy a nyomtatott példányokat városszerte lehet terjeszteni.

A fórum egyik hozzászólásából pedig az is kiderült, eltűnésekor az egyik képen látható kabátot viselte. Az egyik fórumozó megjelentette a felhívást a Critical Mass oldalán. A keresésbe bevonták a rendőrséget, míg a Facebook-on a Corvinus külügyi bizottságának elérhetősége látható.

Egy nappal cikkünk megjelenése után a BRFK internetes oldalán azt közölte: A rendőrség az ügyben közigazgatási hatósági eljárásban megkezdte a fiatal nő felkutatását.

Missing
Missing
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.