Eltörte gondozója combját egy állatkerti oroszlán

Az oroszlánokat etető gondozóra támadt a Grandby állatkert egyik nagymacskája a kanadai Québec-ben. A nő súlyosan megsérült.

A baleset hétfő reggel, nem sokkal nyitás előtt történt, amikor egy fiatal gondozónő az oroszlánokat akarta megetetni. Az egyik oroszlán váratlanul rátámadt a dolgozóra, akit súlyos altesti sérülésekkel, mély karmolásokkal és combnyaktöréssel szállítottak kórházba, de állapota stabil. Az állat megfékezésére szén-dioxidot és magas nyomású vízsugarat vetettek be – nyilatkozta az állatkert igazgatója, Paul Gosselin a kanadai sajtónak.

A húszas évei elején járó nő egyedül volt az állatokkal, amikor a baleset történt, ezért az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják, mert valószínű, hogy az intézmény több ponton is megszegte a biztonsági protokollt.

Az igazgató szerint egyelőre érthetetlen, hogy mi vezetett a támadáshoz, mert dolgozóik mindig szigorúan követik az előírásokat, de Ed Hansen, az Amerikai Állatkerti Gondozók Egyesületének elnöke kételkedik ebben. Mint mondja, "nagyon, nagyon szokatlan, hogy egy gondozó és egy bármilyen fajú veszélyes állat egy helyen tartózkodjon ugyan abban az időben."

Állatkerti balesetek viszonylag ritkán fordulnak elő Észak-Amerikában, de idén ez már a harmadik sokkoló eset. Áprilisban Floridában egy tigris marcangolt halálra egy a ketrecébe belépő gondozót, májusban pedig a Cincinnati Állatkert egyik gorilláját lőtték ki, miután a kifutójára beesett egy hároméves kisfiú.

Grandby állatkert nem hozta nyilvánosságra, hogy a három közül melyik oroszlánjuk támadta meg a gondozónőt, de az állatokat elkülönítették egymástól – írja a CBC.ca.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.