Eltörte az agresszív beteg orrát az ápoló

Lekötözött beteget ütött fejen többször egy ápoló egy Borsod megyei kórházban, amiért az elmondása szerint agresszívan viselkedett.

Az ittas nőt 2015 áprilisában szállították az egyik megyei kórházba. A beteg folyamatosan csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a kórházi személyzetet. Az egyik nővért úgy megrúgta, hogy eltörött az orra – áll a borsodi ügyészség közleményében.

Miután az agresszív nőt ellátták, az orvos utasítására, az előírások szerint a kerekesszékhez kötözték a kezeit. A szállítás közben azonban ismét agresszívvá vált, és megpróbált kiszabadulni a kötözésből. Ekkor az őt kísérő fiatal ápoló arcon és fejen ütötte a nőt, akinek vérezni kezdett az orra. Az ápoló elállította vérzést, s miután a beteg lenyugodott, levette róla a kötözést.

Pár óra múlva, az orvosi vizit során derült ki, hogy a nő orra és arccsontja is eltört. Az ápoló ütéseinek következtében a beteg 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ápoló ellen vádat emelt az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés vádjával. Arról nincs információ, hogy az ápolót az eset után elbocsátották-e a kórházból.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.