Eltört fékdob okozott tragédiát

Tragikus szerencsétlenséget okozott csütörtökön a 62-es főút Szabadegyháza és Perkáta közötti szakaszán egy kamion kettétört fékdobja, amelynek egyik fele berepült a szemközti sávban vele ellenkező irányba közlekedő személyautó szélvédőjén. Az autóban egy kiskunhalasi baráti társaság utazott. A sofőr, Szabó Károly, az MSZP kiskunhalasi frakcióvezetője, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, a mellette ülő Gép Károlyné, a kiskunhalasi kistérség egyesített szociális intézményének a vezetője, a helyszínen életét vesztette. A másik két utas nem sérült meg. A kamion megállás nélkül továbbhajtott, a sofőrt azóta is keresi a rendőrség.

Német-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: minden olyan teherjárművet keresnek, amelynél felmerül, hogy valamelyik kerekének a fékje meghibásodott. Az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint az sem kizárt, hogy fékdob darabja már korábban került az útra és azt az elhaladó kamion kereke repítette fel és csapódott be a szembejövő autó szélvédőjén.

A székesfehérvári Szent György Kórház illetékese érdeklődésünkre elmondta: Szabó Károly az intenzív osztályon van, állapota stabilizálódott, jelenleg altatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.