118 éve rakosgatják Sissi süteményét

A 118 éves édesség, amit a monarchia császárnőjének szolgáltak fel egy útja alkalmával, a meranói Trauttmansdorff kastély állandó kiállításába került be. 

Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné az akkor még az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó Meranót látogatta meg, amikor betért egy fogadóba és felszolgálták neki a süteményt - számol be a The Local

"Az, hogy Sissi megállt a fogadóban kivételes eseménynek számított. A tulajdonosok gondosan megőrizték a sütemény maradékát egy üveg tárolóban és generációról generációra öröklődött a családban" - meséli a múzeum szóvivője Evelyn Reso az AFP hírügynökségnek. 

Mára azonban a kenyérhez hasonló kevert tészta már "kemény és száraz, mint egy darab fa" - teszi hozzá Reso. Ennek ellenére koronaékszerhez méltón, üvegtárolóban a Trauttmansdorff kastély állandó kiállításán Meranóban. 

Ferenc József császár karcsú alakjáról ismert, megszállottan diétázó felesége csupán egy kicsi darabkát evett a süteményből, amiről a szeletből hiányzó apró darab tanúskodik.

Sissit a város gyógyfürdőjének hírneve hozta Meranóba, ami a császárné utazása nyomán az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.