Elszabadult egy cirkuszi elefánt Zalaegerszegen

Elszabadult a sátorból egy cirkuszi elefánt csütörtök délután Zalaegerszegen. A rendőrség vizsgálja, történt-e szabálysértés.

Az MTI helyszíni információi szerint a Berzsenyi utcában sátorozó cirkuszból kora délután jutott ki a több tonnás állat. Több száz méterre, a közeli lakótelepig jutott, a tízemeletes épületek között kóborolt, a cirkusz alkalmazottai onnan vezették vissza.

A több internetes oldalon is megjelent fényképek és videofelvételek szerint az állat a Berzsenyi utca úttestén jutott el a lakótelepig, ott járókelők közelében, közvetlenül a lakóházak fala mellett sétált, elhaladva ablakok és erkélyek előtt. Végigment a tömbház túlsó oldalán lévő játszótéren és sportpályán is, mielőtt a gondozók visszakísérték a cirkuszba.

A cirkusznál azt látni, hogy több egzotikus állat - láma, teve, bivaly - is a sátor közelében, egy füves területen van kikötve.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrségre nem érkezett bejelentés, de a világhálón keringő képek alapján tudomást szereztek a történtekről. A zalaegerszegi kapitányság és a megyei közlekedési osztály munkatársai a helyszínen beszéltek az állat gondozóival és a cirkusz igazgatójával, ők azt állították, hogy az elefánt egyszerűen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.

A rendőrség vizsgálja, hogy a cirkuszi személyzet követett-e el bármiféle szabálysértést. Miután felmerült, hogy esetleg szándékosan, reklámcélból engedték ki az elefántot, a létesítmény üzemeltetőinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, ez is szabálysértésnek minősül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.