Őrizetbe vették az Ohridi-tavon elsüllyedt hajó kapitányát

Egynapos nemzeti gyászt hirdettek hétfőre Szófiában a macedóniai Ohridi-tavon szombaton elsüllyedt hajó meghalt bolgár utasainak emlékére. A kirándulóhajó kapitányát vasárnap őrizetbe vették.

Az Iliden nevű hajó Ohrid városától 12 kilométerrel délre, mintegy 200 méterre volt a parttól, amikor eddig ismeretlen okból, délelőtt 11 óra körül elsüllyedt. Egy szemtanú elbeszélése szerint szinte pillanatok - fél perc - műve volt, hogy elmerült a hajó.

Az elsüllyedt kirándulóhajó a macedóniai Ohridi-tó vizében 2009. szeptember 5-én
Az elsüllyedt kirándulóhajó a macedóniai Ohridi-tó vizében 2009. szeptember 5-én. A főleg bolgár turistákat szállító hajó legalább ötven emberrel a fedélzetén merült a mélybe 200 méterre a parttól. A balesetben legkevesebb 15 ember életét veszítette. (MTI/EPA)

A vízi járművön mintegy hetvenen utaztak, jobbára bolgárok. A hajó utasai közül tizenöten vesztették életüket, köztük tizenkét bolgár állampolgár. Két sebesültet még egy ohridi kórházban ápolnak. A többi 38 bolgár túlélőt repülőgéppel szállították haza Szófiába. A tragédia színhelyére sietett - a macedón kormány több tagján kívül - Georgi Parvanov bolgár államfő.

A helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint őrizetbe vették a hajó kapitányát. A 23 éves férfit, aki egyben a hajó tulajdonosa is, a balesetet követően rövid időre kórházba szállították. A vizsgálóbíró döntése értelmében a kapitányt 30 napig tarthatják fogva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.