Elsüllyedt egy kambodzsai teherhajó

A kambodzsai teherhajó egy dél-koreai uszállyal ütközött össze a Japán-tengeren. Az elsüllyedt hajó legénységéből négyen életüket veszítették, hét eltűnt után jelenleg is kutatnak. A baleset okáról egyelőre nincs hír.

Tizenegy emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy kambodzsai teherhajó, miután a Japán-tengeren összeütközött egy dél-koreai uszállyal - közölte csütörtökön a dél-koreai parti őrség. Az elsüllyedt hajó négy utasa életét vesztette, és hét eltűnt után kutat a dél-koreai parti őrség.

Az ulszáni parti őrség az eltűntek után kutat
A member of the Ulsan Coast Guard uses a pair of binoculars to search for possible survivors from the sunken Cambodian bulk carrier \'Alexandra\' on the sea off Ulsan, about 410 km (255 miles) southeast of Seoul, February 9, 2011. The cargo ship carrying 12 Russian crew members on Wednesday sank off the southeastern coast of South Korea after a collision with an unidentified large-sized vessel, presumably killing four and leaving seven missing, local media reported. Picture taken February 9, 2011. REUTERS/Ulsan Coast Guard/Handout (SOUTH KOREA - Tags: DISASTER MARITIME TRANSPORT) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Az áldozatok mindnyájan orosz állampolgárok voltak. Az elsüllyedt hajó egy orosz vállalat tulajdonában volt, egy másik orosz cég bérelte, de kambodzsai zászló alatt hajózott.

A baleset Dél-Korea délkeleti partvidékénél, Ulszan kikötővárostól mintegy harminc kilométerre történt szerdán. Egyik hajónak sem volt rakománya, s egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a baleset környezetszennyezést okozott volna.

Az elsüllyedt hajó legénysége után egész éjszaka folyt a kutatás hat hajóval és két helikopterrel, de egyelőre nem találják az eltűnteket. A másik hajó a Hyundai hajóépítő vállalaté volt, s még próbaúton járt, amikor megtörtént a baleset. A hajó legénységét kihallgatják a hatóságok. A dél-koreai cég bocsánatot kért a balesetért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.