Elsírta magát a bíróságon az anya, aki meg sem próbálta kimenteni kislányát a lakástűzből

A harminckét éves nő a barátaihoz menekült, amikor kigyulladt a lakása. A szintén bent tartózkodó hatéves lányát azonban meg sem próbálta megmenteni. A gyerek a kiérkező tűzoltóknak köszönheti az életét, az anyja azt hitte, meghalt.

Könnyeit törölgetve hallgatta a vádakat a bíróságon Erica Rosello vasárnap. A nő egy lakástűz során kizárólag a saját életét mentette, hatéves lányát sorsára hagyta a lángoló lakásban - írja a Daily Mail.

Csütörtök este gyulladt ki Rosello konyhájában a sütéshez használt olaj, amit a nő vízzel próbált eloltani. Az egyre terjedő lángok elől kimenekült a miami-i lakásból, a szintén otthon tartózkodó lányát azonban nem próbálta meg kihozni. 

A nő egy barátja lakásába ment, akivel közölte, hogy a gyerek meghalt, majd felhívta az anyját, Angelica Tabiót és neki is elmondta, hogy mi történt. A nagymama nem teljesen értette, hogy lánya miről beszél, mivel ő ekkor már a kórházban volt az unokája mellett. A gyereket ugyanis a tűzoltók kimentették, mindössze füstmérgezést szenvedett. 

"Amikor a barátjának sikerült valamennyire megnyugtatnia, felhívtak engem" - meséli Tabio. "Az első dolog, amit mondott, az volt, "Anya, meghalt!" Hogy érted azt, hogy meghalt? Dehogyis! Itt van a kórházban, mellettem."

Ezután Rosello bement a kórházba, ahol letartóztatták. Rosello anyja, Tabio a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a lányának szülés utáni depressziója van.

A szomszédok a füst láttán kihívták a tűzoltókat, akik az ablakot betörve bejutottak a lakásba és kihozták a gyereket. A lányt a Nicklaus Gyerekkórházba szállították és azóta már ki is engedték. Várhatóan teljesen felépül az eset után. 

A gyerek megmentésére siető tűzoltó, David Arrencibia elmondta, hogy amikor megérkeztek a helyszínre, hallotta, hogy a kislány sír. " Az ágy gyakorlatilag egy méterre volt az ablaktól, ezért láttam a kislányt." Felmérte, hogy nincs ideje megvárni a létrát, így betörte az ablakot és megkérte a társát, hogy emelje fel. "Láttam, hogy elájult. Felemeltem, megfordultam és kivittem az ablakon" - emlékszik vissza Arrencibia.

"Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült bejutnunk és kihozni a gyereket. További három-négy perces késlekedéssel egész más kimenetele is lehetett volna az esetnek."

Rosellót a gyerek elhanyagolásával vádolják és egyelőre megtiltották, hogy kapcsolatba lépjen akár a lányával, akár az anyjával, akinek a felügyeletére bízták a gyereket. A nő 17 500 dollár (4,8 millió forint) óvadék ellenében házi őrizetben marad. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.