Elrettentették a medvét a határrendészek

Tegnap délután bejött egy medve Magyarországra Hercegszántónál, de a magyar határőrség határozott fellépésének köszönhetően inkább visszaszaladt Szerbiába.

A hercegszántói határrendészeti kirendeltség ügyeletesét kedden este fél hatkor értesítette a stabil hőkamera kezelője, hogy egy "szokatlan alakú, különlegesen nagy méretű hőképet vett észre az úgynevezett hercegszántói szögletes erdő mellett található vetésen" - írja honlapján a rendőrség.

Feltételezték, hogy egy őznél, illetve szarvasnál is nagyobb testű állatot látnak, ami a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, akik egy medvével találták szembe magukat. 

Az állat érkezésükre felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre. A rendőrök értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki visszaigazolta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van. A kiérkező vadászok a járőrpárossal 19 óra 39 perckor járművel megközelítették az állatot, amely ettől megriadt, és átfutott Szerbiába.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.