Elrajtolt a IX. Coop Rally

A mostoha időjárás ellenére jó hangulatban vette kezdetét a magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally. A szakmai rendezvény első állomása a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyára volt.

A 220 éves múlttal büszkélkedő, világszínvonalú technológiai szinten működő vállalkozás másodszor fogadta a rali résztvevőit – egyik korábbi alkalommal ugyanis a cég kecskeméti gyárába már ellátogattak a versenyzők.

Európa egyik legmodernebb palackozóüzemének területén, a hatalmas raktárépületben kialakított alkalmi fogadóállomáson került sor a kilencedszer megszervezett országjáró autós túra ünnepélyes megnyitására, amelyen Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszer-lánc felügyeletért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a rendezvényen résztvevő élelmiszertermelők, -feldolgozók és forgalmazók közös célja egymás munkájának jobb megismerése és a biztonságos hazai élelmiszerek népszerűségének növelése.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: a Zwack cég a Coop-üzlethálózat stratégiai partnere. Mint kiemelte, a családi vállalkozás, amelyet a hatodik generáció irányít, kategóriájában vezető pozíciót tölt be, sikereiben meghatározó szerepet játszik a cég által képviselt mentalitás, technológia és szakmai hozzáértés.

Frank Odzuck, a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatójának szavai szerint rendkívül gyümölcsözőek a kétoldalú, immár két évtizedes kapcsolatok, a Coop egész országot lefedő kiskereskedelmi hálózata a vállalat számos termékét forgalmazza nagy sikerrel.

Az ünnepélyes megnyitó idején a kétfős csapatok megkezdték a Zwack tevékenységével kapcsolatos tesztlap kitöltését, egy feladatlapon pedig igyekeztek meghatározni, milyen nedű kerül az ott látható üres, címkék nélküli üvegekbe, majd gépkocsiba szálltak, hogy teljesítsék a kétnapos rali távjait.

A szakmai rendezvény második állomása a 65. születésnapját ünneplő Mecsek Füszért pécsi központja volt. A több lábon álló vállalkozás a Coop Csoport meghatározó tagja, a megye egyik legnagyobb cége, amely nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet egyaránt folytat – emelte ki bevezetőjében Kelemen János, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja. Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. kereskedelmi vezérigazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedek változásai, bár sok nehézséggel jártak, minden esetben megújuláshoz vezettek, és mindvégig megmaradt a 100 százalékban magyar tulajdonosi kör. Példaként a közelmúlt fejleményeit említette: annak ellenére, hogy tavaly 1,5 milliárd forintos forgalomkiesést okozott a dohánytermékek árusítása terén bekövetkezett változás, ezt többek között 53 üzlet felvásárlásával, illetve a kínálkozó kereskedelmi lehetőségek kiaknázásával sikerült kiegyenlíteni. A zrt. tíz megyében és a fővárosban összesen 180 üzletet működtet, több mint 1400 főnek ad munkát, kínálatának 80 százaléka magyar termék.

A Coop Rally két nap alatt több mint 700 kilométert tesz meg a Dunántúlon, ahol több magyar élelmiszergyártó és forgalmazó cég telephelyét érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.