Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát

Elrabolták a Forma–1 nagyfőnökének, Bernie Ecclestone brit milliárdos üzletembernek az anyósát Brazíliában. Az asszonyért rekordösszegű váltságdíjat követelnek. Az ügy a közelgő riói olimpiára is sötét árnyékot vet.

Ecclestone harmadik feleségének, Fabiana Flosinak az édesanyját, Aparecida Schunckot még pénteken rabolták el São Paulo viszonylag biztonságosnak tartott, Interlagos negyedéből. Itt található Brazília F1-pályája is, és bár a negyedet főként középosztálybeliek lakják, a versenyzőket azért rendszerint különleges biztonsági intézkedések közepette szállítják.

A 67 éves asszonyért 36,5 millió dollárt (átszámítva tízmilliárd forintot) követelnek, ami a legmagasabb összegű váltságdíj Brazília történetében. Az összeget állítólag fontban kérik, műanyag zacskókban elosztva. A család hivatalos közleményt nem adott ki, de több lap is úgy tudja, hogy a rendőrséggel együttműködve keresik a megoldást – írja a brazil Veja magazin.

A 85 éves Ecclestone 2009-ben ismerkedett meg a 38 éves Flosival a brazíliai nagydíjon, majd elhagyta érte az akkor 25 éves modell feleségét.

Ecclestone vagyonát a Forbes magazin legutóbb 3,1 milliárd dollárra becsülte. Az Egyesült Királyság negyedik leggazdagabb emberének életében nem ez az első eset, szeretteivel zsarolják. Ecclestone-t 2012-ben egy fogtechnikus azzal fenyegette meg, hogy elrabolják a lányát, Tamarát, ha nem fizet. A férfit öt éves börtönbüntetésre ítélték.

A kétszáz milliós lakosú országban az emberrablás rendkívül gyakori, évente több száz ilyen eset fordul elő, bár a váltságdíj többnyire csak néhány száz dollárra rúg – írja a Daily Telegraph.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.