Elpusztult a Cannes-ban is díjazott kutyasztár

Uggie, a többszörösen Oscar-díjas The Artist - A némafilmes című alkotás kutyasztárja Los Angelesben hunyt el.

A prosztatarákban szenvedő 13 éves Jack Russell-terriert, amely Reese Witherspoon és Robert Pattinson mellett is szerepelt a Vizet az elefántnak című 2011-es mozifilmben, tulajdonosa és idomárja, Omar von Muller Facebook-bejegyzése szerint kedden altatták el - írja a The Guardian.

A 2002-ben született Uggie kölyökként alig kerülte el a sintértelepet, megmenekülését a kutyaidomár Mullernek köszönhette, aki a szórakoztatóiparban való szereplésre nevelte az állatot.

Uggie először reklámokban tűnt fel, mielőtt Michel Hazanavicius The Artist - A némafilmes című filmjében a főhős hűséges társát alakíthatta. A Jean Dujardin és Bérénice Bejo főszereplésével készült fekete-fehér alkotás 2012-ben öt Oscar-díjat nyert, Uggie-t pedig a cannes-i filmfesztiválon a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjjal jutalmazták. Emellett Uggie lett az első kutya, amely 2012-ben otthagyhatta mancslenyomatát a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre előterében.

Az állat hivatalosan 2012-ben "vonult vissza", ám ezután is feltűnt kisebb szerepekben, például a Key & Peele című amerikai televíziós vígjátéksorozatban. Emellett egy emlékirat is megjelent Uggie, the Artist: My Story címmel, amelyet a kutya nevében Wendy Holden írt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.