Elpereskedik az örökséget, amiért pereskednek

Elpereskedi három brit testvér egész örökségét, amiért már három éve harcol: jogi kiadásaik már csaknem elérik a követelt összeget.

Két nővér és fivérük küzd a 120 ezer fontos - 42 millió forintos - örökségért, amelyet anyjuk hagyott hátra, miután 80 éves korában elhunyt. A fivér és egyik testvére szerint anyjuk első végrendelete az érvényes, amelyben egyenlő részt hagyományozott három gyerekére. A másik lánytestvér szerint azonban a második végrendelet az érvényes, amelyből kirekesztődött a fivér.

A férfi vele szövetséges lánytestvérével megtámadta az utóbbit, azzal érvelve - és szakértői véleményekkel alátámasztva -, hogy anyjuk a második végrendelkezésekor már nem volt szellemileg egészen beszámítható. Ennek egy bíróság már helyt adott, ám a másik lánytestvér fellebbezett a döntés ellen - adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Az ügyben elnöklő bíró értékelése szerint a jogi költségek már olyan tetemesre nőttek, hogy lassan nem marad semmi, amiért érdemes pereskedni. Hozzátette, hogy az ügy legnagyobb kárvallottja az a lánytestvér, aki a legjobban rászorulna a pénzre, és aki mindkét végrendeletben kedvezményezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.