Előzetesben a tanárverő diák

A pedagógus arra kérte a tanulókat, hogy álljanak sorba, de ez nem tetszett egy 17 éves diáknak, aki többször megütötte a tanárt. A gyanúsított ellen rablás miatt már korábban eljárás indult.

Előzetes letartóztatásba került az a 17 éves diák, aki a múlt héten szerdán többször megütötte a tanárát a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány egyik középiskolájában.

A történtekről Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság   sajtószóvivője elmondta: az ügy sértettje egy 42 éves pedagógus, aki megkérte az egyik osztály tanulóit, hogy sorakozzanak föl a folyosón, de a 17 éves tanuló trágár kifejezéseket használva ellenszegült, s nem volt hajlandó sorba állni. A tanár felszólította, hogy csatlakozzon a többiekhez, ám a diák ezután a pedagógust lökdösni kezdte, majd ököllel több alkalommal arcon ütötte. A tanárt az ütések hirtelen, egymás után találták el, ideje sem volt védekezni.

Kelemen Éva hozzátette: a Püspökladányi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és becsületsértés vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiú ellen, akit őrizetbe vettek, majd a Debreceni Városi Bíróság a múlt hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte. A szóvivő közölte: a diák ellen rablás megalapozott gyanúja miatt már folyamatban van egy büntetőeljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.