Előzetesben a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottja

A Zalaegerszegi Járásbíróság kedden 30 napra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön megölt egy 46 éves asszonyt Nagykanizsán.

A zárt tárgyalás után Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője azt mondta: a gyanúsított életvitele, a bűncselekmény súlya és a várható büntetés mértéke indokolta a férfi letartóztatását.

A jogerős bírósági végzés kapcsán a gyanúsított ügyvédje nem kívánt nyilatkozni a sajtó jelenlévő képviselőinek, annyit közölt, hogy erre nem adott felhatalmazást a védence.

Az MTI nem hivatalos forrásból úgy tudja: a nagykanizsai emberölés gyanúsítottja egy 42 éves férfi, akit a rendőrök végül a Balatonnál fogtak el. A múlt csütörtökön iratok nélkül megtalált holttest azonosítását a nyomozók 24 óra alatt elvégezték, majd még ugyannyi idő alatt megtalálták a feltételezett gyilkost is, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Azt a rendőrség korábban már közölte, hogy a nőt egy férfival látták bemenni a házba. Az indítékról és a nyomozás további részleteiről azonban továbbra sem kapott tájékoztatást a sajtó, de szerdán Budapesten sajtótájékoztató keretében ismertetik a közölhető információkat.

Az MTI tudósítója a bíróság épületében találkozott a meggyilkolt asszony élettársával, aki azt mondta: amikor a tárgyalóterembe kísérték a férfit, ő akkor látta először, de tudomása szerint az asszony sem ismerte korábban a gyanúsítottat.

A 49 éves, a beszélgetés során mindvégig feldúlt és sírással küszködő férfi arra is kitért, hogy hét éve élt együtt a nővel, több városban is laktak már, Nagykanizsán egy ismerősük lakótelepi lakásában laktak. Nem volt munkájuk, és ismeretei szerint a nőnek nem volt senkivel konfliktusa.

Az asszony eltűnését a férfi jelezte a rendőrségen, pénteken ment el a nagykanizsai rendőrkapitányságra, hogy bejelentse, élettársa nem tért haza. Akkor már hallott egy meggyilkolt és nem azonosított nőről, de nem tudta, hogy az ő élettársa lehet.

A férfi arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mi lehetett a gyilkosság oka.

Az MTI más forrásból úgy tudja: a tettes különös kegyetlenséggel, több súlyos sérülést ejtve végzett a nővel, akivel feltehetőleg szexuális kapcsolatot akart létesíteni.

A már közölt adatok szerint múlt csütörtök délután Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában megöltek egy középkorú asszonyt, akinél semmiféle iratot nem találtak.

A rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki.

Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántalmazták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.