Pintérre hivatkozott - rács mögé került

Nem dolgozott a Belügyminisztériumban és nem is ezredes az 52 éves N. László, aki a közelmúltban egy vállakozástól 360 millió forintot próbált meg kicsalni.

A férfi a belügyminiszter megbízottjának mondta magát, s azzzal kereste meg az egyik a Belügyminisztérium kezelésében lévő ingatlanokon tervezett beruházásokra kiválasztott társaságot, hogy utalják át számára a beruházás összértékének egy százalékát, további öt százalékát pedig egy általa megnevezett vállalkozásnak fizessenek ki. A megkeresett vállakozó azonban fizetés helyett bejelentést tett a rendőrségen. Ekkor derült ki, hogy a férfi korábban szinte szó szerint ugyanezzel a követeléssel már egy másik vállakozót is megkörnyékezett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda július 31-én elfogta az álezredest, N. László budapesti lakost, akit még pénteken le is tartóztatott a Budakörnyéki Bíróság. A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrség jelentős, több tízmilliós összegű készpénzre bukkant, amiből azt feltételezik, hogy ha az álezredes csalás kísérletéről a rendőrséget értesítő két vállakozás nem is, mások esetleg fizettek N. Lászlónak. Az NNI kéri, jelentkezzenek mindazok, akiket N. László a múltban megkörnyékezett, akár fizettek neki, akár nem. Azt ugyanakkor még nem lehet tudni – vagy legalábbis az NNI nem hozta nyilvánosságra –, hogy a hat százalék fejében milyen szolgáltatásokat nyújtott volna a „miniszteri megbízott” az érintett cégeknek.

A történtekre külön közleményben reagált a Belügyminisztérium, amelyben emlékeztettek: a tárca vezetője már hivatalba lépésekor világossá tette, és azt követően számos alkalommal nyomatékosította: nem tűri, hogy visszaéljenek nevével, közhatalmi funkciójával, ezért arra utasította a rendőrséget, hogy a nevére, a tárcára vetülő leghalványabb gyanú esetén a törvény teljes szigorával járjon el. Pintér Sándor a történtek után megerősítete: mindazok, akik a személyére hivatkozva bármiféle előnyszerzésre törekednek, ott végzik, ahol a napokban letartóztatott – a rácsok mögött. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.