Előzetesben a bankrablással gyanúsított rendőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a görcsönyi bankrablással gyanúsított rendőrtisztet a Pécsi Városi Bíróság. Jogi képviselője a bíróságon azt mondta: védence ártatlannak vallja magát.

Hajdu István, a bíróság elnöke elmondta: a bíróság egy hónap időtartamra helyezte előzetes letartóztatásba a fegyveres rablás feltételezett elkövetőjét. A döntés indoklása szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a tanúk befolyásolásának veszélye.

A gyanúsított jogi képviselője a bíróságon újságíróknak azt mondta: védence ártatlannak vallja magát. A korábban rablások felderítésén nyomozóként is dolgozó rendőrtisztet kedden hallgatták ki gyanúsítottként és vették őrizetbe, miután felmerült, hogy május 18-án ő rabolhatta ki a görcsönyi pénzintézetet.

Az MTI információi szerint a rendőr őrnagy szolgálati fegyverrel és szolgálati autóval követte el a bűncselekményt a Baranya megyei településen, s úgy bukott le, hogy kollégái felismerték a bank biztonsági felvételei alapján. A férfit korábban garázdaság miatt már elítélték, de előzetes mentesítést kapott, így rendőrként tovább dolgozhatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.