Előzetesben marad a barátnőjét a parkerdőben meggyilkoló fiatal

Meghosszabbították a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Kedden döntött a volt barátnője meggyilkolásával vádolt férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról a Zalaegerszegi Járásbíróság - tájékoztatott  Bartalné Mentes Judit.

A férfit április 11-én éjjel a zalaegerszegi Parkerdőben történt emberölés után fogták el a rendőrök. Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet ezúttal az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2015. október 14-ig hosszabbított meg.

A bíróság szerint, mivel a cselekményért életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki, feltételezhető, hogy a férfi jelenlétét az eljárás során csak így tudják biztosítani. Az előzetes letartóztatás helyszíne a büntetésvégrehajtási-intézet.

A 21 éves férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy április 11-én éjszaka a zalaegerszegi parkerdőben olyan súlyosan bántalmazta 18 éves egykori barátnőjét, hogy a lány a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A férfi a tett elkövetése után autóba ült, majd Sármellék és Fenékpuszta között közlekedési balesetet szenvedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.