Előzetesben az újpesti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a libanoni férfit, aki a gyanú szerint 1996-ban Újpesten megölt egy nőt és annak gyermekét - közölte a rendőrség a honlapján.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 1996. április 15-én egy akkor még ismeretlen tettes egy újpesti családi házban bántalmazta az ott lakó nőt és gyermekét, majd több késszúrással megölte őket. Az elkövető a bűncselekmény után az ingatlanból ékszereket és készpénzt tulajdonított el.

Az esetet követően a nyomozók azonosítottak egy férfit, akit Charbel A. B. néven ismertek. A gyanú szerint az emberölés elkövetése utáni napokban ő adta el két férfinak az ingatlanból eltulajdonított ékszereket, majd külföldre utazott. A férfi ellen 1996. április 26-án emberölés elkövetésének gyanúja miatt európai elfogatóparancsot adtak ki.

Évekkel később M. Boulos egy lopás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban 2011. augusztus 8-án került a libanoni nyomozóhatóság látókörébe, amely során ujjlenyomatát nyilvántartásba vették. A magyar hatóság megkeresése alapján a külföldi rendőrök tavaly februárban megállapították, hogy M. Boulos azonos a budapesti nyomozók által Charbel A. B. néven ismert személlyel. A férfi ellen újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrök M. Boulost 2014. október 8-án fogták el Svájcban, majd 2015. február 11-én szállították Magyarországra.

A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 41 éves libanoni állampolgár ellen. Az illetékes bíróság pénteken elrendelte M. Boulos előzetes letartóztatását - írta a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.