Előzetesben az Ausztráliából hazahozott zalai férfi

A bíróság vasárnap elrendelte az előzetes letartóztatását annak a mintegy százmillió forintos csalással gyanúsított zalaegerszegi férfinak, akit pénteken, tizenkét évi bujkálás után szállítottak haza Ausztráliából.
A Zalaegerszegi Törvényszék vasárnapi tájékoztatása szerint G. Józsefet harminc napra vette előzetes letartóztatásba a bíróság. Az indoklás szerint az előzmények alapján számítani lehet a gyanúsított szökésére és elrejtőzésére, illetve arra, hogy összebeszélhet a tanúkkal.

A döntés nem jogerős, ugyanis a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra pénteken kora délután érkezett meg a repülőtérről egyenesen Zalaegerszegre szállított 61 éves férfi, akit többrendbeli, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalással gyanúsítanak a rendőrök. Ő az első, akit Ausztráliából kiadatási eljárás keretében Magyarországra hoztak.

A gyanú szerint G. József 2000 és 2002 között több magánszemélytől és vállalkozástól milliós nagyságrendű kölcsönöket vett fel, és fedezetül olyan ingatlant ajánlott fel, amely akkor már nem volt a tulajdonában. Volt olyan üzleti partnere, akitől egy épülő lakásra vett fel előleget, az ingatlant azonban másnak is értékesítette.

Mások ingatlanberuházásra adtak neki több tízmilliós kölcsönt, de a pénzüket nem kapták vissza. Az utolsó esetben, 2002 tavaszán egy csaknem 30 milliós összeg átvétele után ismeretlen helyre távozott.

Az éveken át tartó nyomozás során a zalai rendőrök a külföldi hatóságokkal együttműködve kiderítették, hogy a férfi Ausztráliában bujkál. Idén nyáron fogták el és került kiadatási őrizetbe, majd pénteken szállították Budapestre, és onnan Zalaegerszegre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.