Előzetesben a törökszentmiklósi kábítószerbotrány gyanúsítottja

Elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel kapcsolatban meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra a Szolnoki Járásbíróság - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője a hétfői tárgyalást követő tájékoztatón, hozzátéve: a döntés nem jogerős.

Papp Judit elmondta: a férfi az ügyészi indítványban foglaltak szerint azzal gyanúsítható, hogy 2016-ban úgynevezett kristály és herbál kábító hatású anyagot hozott forgalomba. Ezen túl gyanúsítható azzal is, hogy 2016. január 28-án több embernek pentadron tartalmú port adott át, a port fogyasztók eszméletlen állapotba kerültek - jegyezte meg.

A nyomozó hatóság marihuánát is foglalt le a gyanúsított lakóhelyén - tette hozzá.

Papp Judit elmondta: a járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását a fentiek alapján, a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel továbbá azért rendelte el, mert az ügyben még több tanú kihallgatása várható, akik befolyásolásával a gyanúsított a bizonyítási eljárást veszélyeztetheti.

A döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelése érdekében fellebbezett - közölte.

A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt. A két terhes anyuka is fogyasztott az életveszélyes drogból. Rajtuk azonnal császármetszést kellett végrehajtani, gyermekeiket Budapestre szállították az 1-es számú gyermekklinikára, de a kicsik nem maradtak életben.

A rendőrség múlt pénteken azt közölte, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.