Előzetesben a dohánybolti gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton azt a 20 éves férfit, aki szerdán több késszúrással megölte egy kaposvári dohánybolt fiatal alkalmazottját - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: a férfit 30 napra helyezték előzetes letartóztatásba szökés, elrejtőzés, továbbá az eljárás meghiúsítása és bűnismétlés veszélye miatt.

A nyomozók csütörtökön kora délután vették őrizetbe a Kaposvárhoz közeli Sántoson lakó B. Pétert emberölés megalapozott gyanúja miatt. A hatóság indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, melyet a szombat délelőtt rendelt el a Kaposvári Járási Bíróság.

B. Péter a rendőrségen tett beismerő vallomásában elmondta: előre eltervezte, hogy rablással szerez pénzt ahhoz, hogy elköltözzön szülei házából, és új életet kezdjen. Nem sokkal zárás előtt ment be a Fő utcai trafikba, arcát egy széttépett pólóval eltakarva egy konyhakéssel kényszerítette az egyedül ott tartózkodó 20 éves alkalmazottat a pénz és a bejárati ajtó kulcsának átadására. Már megkapta a pénzt és a kulcsot is, amikor a rendőrségen tett vallomása szerint felötlött benne, hogy távozása után túl gyorsan értesítheti az eladó a rendőröket, ezért a késsel - számtalan sebet ejtve - halára szúrta a fiatal nőt.

A rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a férfi mindössze 22 ezer forintot zsákmányolt.

A gyanúsított előzetes letartóztatásáról szombaton zárt ajtók mögött döntött a bíróság. A várakozó fotóriportereknek és operatőröknek nem tették lehetővé, hogy kép készüljön róla.

A Sonline.hu a férfi ügyvédjétől úgy értesült, hogy B. Péter a bíróság előtt is fenntartotta beismerő vallomását. A megyei napilap internetes oldalának információja szerint a gyilkossággal gyanúsított férfit feltehetően Pécsre szállítják, tartva attól, hogy a kaposvári börtönben a többi rab bántalmazza.

B. Péter ellen a rendőrség különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indított eljárást.

A férfi büntetlen előéletű, korábban a környezetében senki nem tapasztalta, hogy erőszakos lett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.