Sokkos állapotban van az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - mondta ügyvédje, Irinkov D. Mihály vasárnap délután az MTI-nek.

Az M5-ös autópályán Ócsa közelében történt tömegkarambol okozásával gyanúsított bolgár kamionsofőr a bíróságon
Budapest, 2013. szeptember 1. Az M5-ös autópályán 2013. augusztus 30-án történt tömegkarambol okozásával gyanúsított bolgár kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság épületében 2013. szeptember 1-jén. A bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a 26 éves férfit. MTI Fotó: Lakatos Péter

A kamionsofőr jelenleg sokkos állapotban van, így egyelőre nem képes vallomást tenni - mondta az ügyvéd. Hozzátette: védence még neki sem beszélt arról, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezzel együtt a hatóságok is vizsgálják a baleset körülményeit.

A bolgár kamionsofőrt vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság. A döntés azonban nem emelkedett jogerőre, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.

Az ügyvéd, Irinkov D. Mihály az MTI-nek azt mondta: két héten belül megszülethet a másodfokú jogerős döntés, s abban bíznak, hogy azzal a bíróság házi őrizetbe helyezi védencét.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel azt közölte: a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a 26 éves bolgár férfit. Tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható.

A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. Az előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti.

Péntek hajnalban rohant bele a bolgár sofőr kamionjával egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig.

A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: kora délutánig a kórházak nem jeleztek változást a sérültek állapotáról. E szerint valamennyien stabil állapotban vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.