Előzetesben marad az angyalföldi gyilkossággal gyanúsított férfi

Meghosszabbította a bíróság annak a szerb állampolgárságú, albán származású férfinak az előzetes letartóztatását, aki júliusban Angyalföldön, egy Kádár utcai épületben több lövéssel végzett egy fiatal nővel.

A Fővárosi Bíróság honlapjára felkerült közlemény szerint az emberölés miatt indult büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította a gyanúsított P. E. előzetes letartóztatását. A férfig legfeljebb az elsőfokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, azaz 2011. november 10-ig maradhat előzetesben. A végzés nem jogerős.

A gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását a Fővárosi Főügyészség indítványozta, szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá arra tekintettel, hogy P. E a cselekmény után megszökött, és csak az elfogatóparancs kibocsátása után fogta el a rendőrség. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta - tették hozzá.

A bíróság szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő súlya, P.E.-nek az elkövetés utáni magatartása, valamint annak alapján, hogy nincs idézhető lakcíme és az országhoz sem kötődik, továbbra is feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén elhagyná az országot, megszökne vagy elrejtőzne. A nyomozás adatai alapján annak is fennáll a veszélye, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

Mint írták, a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, Magyarországon többször állt bíróság előtt vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt, emellett nincs munkahelye és megélhetést biztosító rendszeres legális jövedelme sem. A bíróság szerint erre tekintettel fennáll annak a veszélye is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, szándékos bűncselekményt követne el - olvasható a közleményben.

Mint ismeretes: Július 3-án a kora esti órákban a főváros XIII. kerületében, a Kádár utca egyik lépcsőházában fedezték fel egy fiatal nő holttestét. A gyilkos hat lövéssel végzett a 27 éves, orosz származású, de már magyar állampolgárságú nővel. A tanúvallomások alapján az elkövetőt azonosították és elrendelték országos körözését.

A gyilkossággal gyanúsított férfi autóját a rendőrök a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten találták meg a bűncselekmény másnapján, majd július 7-én, állampolgári bejelentésre a Soltvadkert külterületén lévő nádasban P.E.-t is elfogták, aki ellenállás nélkül azonnal megadta magát.

A férfinál zsebkést, fegyvert, lőszereket és feltehetően éles kézigránátot találtak.

Szigeti József, a Budapest Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője akkor azt mondta, hogy a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte, de vallomást nem tett. A 39 éves szerb állampolgárságú, albán származású férfi július 10. óta előzetes letartóztatásban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.