Előzetes letartóztatásba helyezik a tömegszerencsétlenséget okozó sofőrt

Az MTI információi szerint a tököli rabkórházba szállítják azt a román kamionost, aki az M43-as autópályán hétfőre virradóra történt, tizennégy halálos áldozatot követelő balesetet okozta. A Szegedi Városi Bíróság csütörtökön harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A bíróság a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján tartotta ülését, ott, ahol a 31 esztendős aradi férfit ápolják. Az osztályt, ahol a baleset után néhány órával őrizetbe vett férfit kezelik, több rendőr is őrizte.     A férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Joó Attila, a Csongrád Megyei Bíróság kollégiumvezető bírája közölte: a bíróság azért látta szükségesnek a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mert úgy véli, a magyarországi lakhellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, meghiúsíthatná vagy megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.  

Hétfőre virradó éjszaka egy Szeged felé tartó, faanyagot szállító román kamion átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, az oldalára borult, és az ellenkező irányba vezető pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, köztük egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A roncsból a tűzoltók egy túlélőt tudtak kiemelni - a gyermekek édesapját -, ő életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset halálos áldozatai valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről, illetve Arges megyéből valók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.