Először nyert nő a léggitárbajnokságon

Nő diadalmaskodott az idei léggitár-világbajnokságon, amire még nem volt példa a hangszertelen, mégis zenés verseny 16 éves történetében.

Az indulóknak lényegében pantomimszerűen el kell játszaniuk zenére, hogy miként gitároznának egy-egy számot. Az győz, aki a legnagyobb átéléssel, a legeredetibb módon, a valódi játékhoz leghűbben tekergőzik, szaladgál, vonaglik, "penget". Kezében persze semmi sincs, így aztán még pengetőt sem kell vinnie a viadalra. Gitártudás egyáltalán nem szükséges a mutatványhoz.

A világversenynek az észak-finnországi Oulu városa adott otthont, piacterén rendezték az eseményt, melyre több ezren voltak kíváncsiak. A döntősöknek két számot kellett előadniuk: egy szabadon választottat és egy kötelezőt, a Rage Against the Machine zenekar Without Face című művét. A győztes egy német nő lett, Aline Westphal, akit "az ördög unokahúgaként" emlegetnek - talán Paganini beceneve nyomán. Gitárt kapott első díjul.

A második hely egy amerikai férfinak jutott, Justin "Nordic Thunder" ("Északi Égzengés") Howardnak, a harmadik viszont ismét egy nőnek, Veronica Mullerovának, aki Csehországból ment a világviadalra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.