Először jutott be magyar lány a legjobb tízbe a Miss Universe versenyén

A világverseny történetében először végzett a legjobb tízben magyar lány: a december 19-én Las Vegasban rendezett döntőn a 25 éves Konkoly Ágnes érte el a szép eredményt.

A Miss Universe szépségversenyt először 1952-ben rendezték meg az Egyesült Államokban, húsz éven át itt, aztán pedig a világ különböző országaiban tartották meg. A versenyt szervező testület, a Miss Universe Organization 1996 óta a híres amerikai üzletember, Donald Trump és az NBC tévétársaság tulajdonában van.

Konkoly Ágnes az amerikai nagydöntőben

A tavalyi Miss Universe Hungary, Lipcsei Betta nem jutott a legjobb 16 döntős lány közé, az idei Miss Universe-nek ez sikerült, őt a legjobb tízbe választották be. A 2012-es döntőre ismét az Egyesült Államokban került sor, ahová a versenyzők már három héttel a döntő előtt megérkeztek a városba. Hazánkat a 25 éves Konkoly Ágnes képviselte, aki még júniusban nyerte el a hazai Miss Universe címet.

Ági honlapjáról az is kiderült, hogy a felkészülés hetei alatt Miss Thaifölddel lakott egy szobában, és a verseny előtt rengeteg próbán, interjún és fotózáson kellett részt venniük a versenyzőknek.

A döntőt december 19-én rendezték, de a világ legszebb lányai már korábban bemutatkoztak egyszer nemzeti viseletben és bikiniben is. Utóbbira pályázatot írt ki a magyar verseny licenctulajdonosa, a Magyarország Szépe Kft., a győztes Bélavári Zita ruhája lett.

A népviseleti ruhás fordulót múlt szombaton tartották, Ági egy bujáki népviseleti ihletésű, fehér színű ruhát viselt, a derekán színes szalagokkal, fején pedig kis pártával. Néhány ország jelmezszerű, túlzó öltözékéhez képest talán túl egyszerű, visszafogott volt ez a ruha, ám különleges szabása és egyedisége miatt sokat dicsérték.

„Férfi vagyok, de azt még én is megmondom, hogy szerintem aki ezt a ruhát tervezte, hatalmas jövő előtt áll. Valami elképesztő a magyar lány viselete” – mondta az este egyik házigazdája.

A Miss Universe 2012-es koronáját az amerikai lány, Olivia Culpo nyerte. Az első három helyezetten kívül nincs rangsorolás, ezért csak annyit lehet tudni, hogy Ágit a legszebb tízben tartották nyilván.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.