Először pillantotta meg feleségét, rögtön el is vált

„Nem akartalak feleségül venni. Nem az a lány vagy, akit elképzeltem magamnak. Sajnálom, de elválok.“ Nap, mint nap több ezerszer hangzanak el ezek mondatok. Így történt ez Medinában is a minap. Épp az esküvő kellős közepén.

A szaúdi férj a ceremónia alatt közölte a menyasszonnyal, hogy nincs tovább, még azelőtt elválnak útjaik, hogy véget érne a nagy nap. Mindez azért történt, mert egy óvatlan pillanatban meglátta a menyasszonyt. Életében először.

A történelemből is ismert nyugat-szaúdi városban tartott menyegzőn akkor következett be a tragikus fordulópont, amikor a fényképész felkérte az ifjú párt, hogy pózoljanak az első közös képhez. A menyasszony mosolyogva hajtotta fel az arcát addig elfedő kendőt, ám a vőlegény még a csíz elhangzása előtt, megdöbbenve hátrahőkölt, majd közölte, el szeretne válni – írja a brit Daily Mail.

Mint a férfi elmondta, a lagzi előtt nem látta a nő arcát, és amikor megpillantotta, érezte, hogy nem ilyen feleséget szeretne magának. Az ifjú ara a történtek után sírógörcsöt kapott, a pánikba esett, vigasztaló vendégek pedig próbálták menteni a menthetetlent, de a vigadalom egy egész éjen át tartó könnyzáporba fordult át.

A közösségi médiából azonnal össztűz zúdult a férfira. A kommentek ellepték a hírrel foglalkozó oldalakat: „A felelőtlenségével földöntúli fájdalmat okozott, ezért megérdemli, hogy ő is szenvedjen“, „Tudnia kéne, hogy a szépség a személyiséget tükörképe, nem az arcunké. Sajnos rengeteg fiatal csak a külsőre figyel és nem a belső, morális értékekre“, „Senki sem kényszerítette, hogy házasodjon, ragaszkodnia kellett volna hozzá, hogy lássa a jövendőbelijét, mielőtt elveszi“ - harsogták véleményüket a dühös hozzászólók.

Nem ez az egyetlen szokatlan válási történet, amely mostanában a szaúdi közvéleményt foglalkoztatja. Egy férfi ugyanis azért vált el a hitvesétől, mert ő elfelejtett válaszolni neki egy üzenetre.

A két éves házasság végét az jelentette, amikor a férj az irodájából küldött üzenetre hiába várva a választ, a legrosszabbra gondolva haza rohant. Az asszony azonban csak ült otthon és a tévét bámulta.

Amikor kérdőre vonta a feleségét, ő azzal magyarázta a dolgot, hogy nagyon el volt foglalva. A barátaival csetelt a WhatsApp alkalmazással, de később mindenképp válaszolni akart. A harmincas éveiben járó férfi azonban rögtön beadta a válókeresetet, határozott döntését azzal magyarázta, hogy rendkívül csalódott volt a felesége vég nélkülinek tűnő, telefonos csetelése miatt, amit a családjával és a barátaival folytatott.

Az arab országban egyébként nem ritka, hogy a házasulandó fiatalok anélkül kötik össze az életüket, hogy előtte akár egy pillantást is vetettek volna egymásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.