Először látta magát táncolni a 102 éves asszony

Mikor Alice Barker fiatal volt, a videofelvételek még ritkaságszámba mentek, ő saját magát soha nem is látta viszont ilyen formában, pedig a múlt század közepén profi táncosnő volt. Most egy önkéntesnek és egy videós szakembernek köszönhetően óriási öröm érte.

A 102 éves asszony egy idősek otthonában él Brooklynban, s bár kora és egészségi állapota miatt ágyhoz van kötve, mindig élénken beszél azokról az időkről, amikor tánckarosként a legfelkapottabb lokálok színpadait koptatta. Alice Barker a 30-as, 40-es években olyan nagyságokkal állt színpadra, mint Frank Sinatra, Gene Kelly, és Bill „Bojangles” Robinson, illetve olyan helyeken dolgozott, mint a The Apollo, Cotton Club és a Zanzibar Club.

Barker asszony történetei egészen felvillanyozták David Stuffot, aki terápiás kutyájával gyakori látogató az idősek otthonában, és szívesen elbeszélget a bentlakókkal. Stuff tudta, hogy a néni fényképei és emléktárgyai azokból az időkből már rég elvesztek, ráadásul felvételen sem látta magát soha táncolni, ezért megkeresett egy videoarchívumokkal foglalkozó szakembert, aki egy év alatt számos fellépését megtalálta.

Alice Barker első reakciója a 70 évvel ezelőtti felvételeket látva az volt, hogy: „legszívesebben kikelnék ebből az ágyból és az egészet még egyszer megcsinálnám”!

Csinos fiatal nőként Barker gyakran táncolt a kórus élén, s úgy tűnik, a mozdulatokra és a dalszövegekre még mindig jól emlékszik. A videónézésről készült felvételt hétfőn töltötték fel a Youtube-ra, és már több mint 7 millióan látták. Mindezt Alice Barker nem bánja, sőt, nagyon örül neki, mert így újra közönsége van.

A videó alatt feltüntették a címet, ahová rajongói leveleket lehet írni az asszonynak, de a feltöltők ígérete szerint a kommentekből is felolvasnak neki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.