Elöntött házakból mentettek ki embereket Körmenden

Elöntött a víz három lakóházat Körmend mélyen fekvő részén, a Rába folyótól délre eső ártéren, a tűzoltók három felnőttet és négy gyereket menekítettek ki az épületekből - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda délután az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint Csákánydoroszlón 16 lakóházat veszélyeztetett a víz, de ezeket sikerült megvédeni, itt az apadás már megkezdődött.

A szóvivő közleménye szerint szerda délelőtt rendkívüli ülést tartott a körmendi helyi védelmi bizottság, az ülésen arról is határoztak, hogy a helyi polgármesterek irányításával Magyarszecsődön és Molnaszecsődön fel kell készülni a védekezésre.

Balogh Nikoletta közölte: a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság másodfokúra csökkentette az árvízvédelmi fokozatot a Rába folyó szentgotthárdi szakaszán, Körmendnél azonban továbbra is fenntartják a harmadfokú készültséget.

Tájékoztatása szerint az Őrség Mentőcsoport tagjai Egyházasrádócon, Csörötneken, Kondorfán és Csákánydoroszlón segítették az árvízi védekezést, majd átcsoportosították őket, jelenleg Körmenden megerősített létszámmal a 86-os főút védelmét látják el, valamint a régi Rába-híd "súlyozásában" vesznek részt. Folyik a védekezés Sorkifaludon és Rábatöttösön is, ahol vízszivattyúzási feladatokat hajtanak végre a tűzoltók.

A szóvivő kitért arra, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke és Takács Árpád katasztrófavédelmi igazgató délelőtt Csákánydoroszlón és Körmenden tartott szemlét, helyszínbejáráson tájékozódtak az árvízi helyzetről és a védekezési munkálatokról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.