Élőlánccal mentettek ki egy asszonyt vízbe ragadt autójából

Pusztító áradat söpört végig a hétvégén az egyesült államokbeli Marylandben. Az ár autókat, házakat sodort el.

Óriási víztömeg zúdult végig a marylandi Ellicott City utcáin a heves esőzések után. Az áradatban ketten vesztették életüket, s 120 embert kellett kimenekíteni.

Egy csoportnyi járókelő élőláncot kialakítva mentett meg egy nőt autójából, amelyet elárasztott a víz. A történtekről drámai felvételeket tett közzé az egyik helyi bolttulajdonos, Sara Arditti. Az egyik embert először elsodorja a víz, mire a többiek egymás kezét fogva próbálják kiszabadítani az asszonyt az autójából.

A felvételt már egymilliószor nézték meg a boltos Facebook-oldalán. Arditti azt írja, az autójában rekedt nő és a víz által elsodort ember is megmenekült.

A marylandi városkában közel ötven éve, az 1972-es Agnes hurrikán óta nem volt ekkora pusztítás. Ellicott Cityben több házat és kocsit mosott el a víz, a helyreállítási munkálatok több százmillió dollárba is kerülhetnek. A megyei tisztviselők szerint öt épület teljesen megsemmisült, harminc pedig életveszélyessé vált. A Guardian azt írja, hogy több mint 170 autó rekedt a város főutcáján, a folyó mentén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.