Előbb a levegőbe, azután a sofőr hátába lőtt a rendőr

Érd belterületén rendőrök akartak megállítani egy autót. A sofőr azonban nem állt meg, elsodorta a rendőröket, majd továbbhajtott. A levegőbe eresztett első lövés után a második eltalálta. Kórházban van.

Rendőrségi tájékoztató szerint intézkedő rendőrök lőttek meg egy autóst szombaton Érden. A rendőrök igazoltatni szerették volna az autóst, a férfi azonban nem állt meg a járművel, hanem elsodorta a járőröket. Az egyik járőr ezt követően először figyelmeztető lövést adott le, majd rálőtt az autóra. A lövedék keresztülszakítva az ajtót az autóvezető hátába fúródott.

A sérülthez az intézkedő rendőrök hívtak mentőt. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az elsodort rendőrök könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Mindez Érd belterületén történt, az elsődleges adatok szerint a meglőtt sofőrnek nem volt jogosítványa. Az esetet az Érdi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az ügyeletes parancsnok megkezdte annak kivizsgálását, hogy jogos és szakszerű volt-e az intézkedés és a figyelmeztető lövések leadása.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.