Élő adásban káromkodott a magyar híradós

Felfüggesztette az MTVA Szebeni Istvánt, a megszokott felvezetés helyett válogatott káromkodással nyitotta a hétfő éjszakai adást.

A beszámolók szerint a műsorvezető nem sokkal éjfél után a kaposvári gyermekgyilkosság tárgyalásáról készült riporthoz azzal egészítette ki, hogy a tegnapi (azaz hétfői - A szerk.) tárgyalás ma (kedden) folytatódik. Emiatt adás közben beszólt neki hangosan a szerkesztő, hogy miért mond mást, mint ami le van írva. Mire ő bekapcsolt mikrofonnal: „úgy utálom, hogy 10 perccel átcsúszik ez a kib..ott híradó, és itt ezzel kell szórakozni... nem baj, az a lényeg, hogy az Aranyág még időben lemegy előttünk... ...vagy Aranyvessző".
Egyik olvasónk levele szerint közben teljesen szétesett a fekete-fehér kockásra vált kép. "Visszakapcsolták a bemondót: zavart vigyorgás, hirtelen a komolyság álarca. S néma csend. Mered a kamerába. Majd az MTVA szünetjele következett. Hosszú-hosszú percekig. Ezalatt újravágták, majd újra leadták a Híradó második felét. Nem akartam hinni a fülemnek."

Szebeni István szavait az online közösségi oldalakon is felkapták, így futótűzként terjedt el a kínos incidens híre; a felvételt ugyanakkor a hirado.hu-n nem tették közzé. 

Az MTVA közleményében azt írta, elfogadhatatlannak tartják, hogy a közmédia Híradóiban, akár adásban, akár a stúdióban, akár a kollegák közötti kommunikációban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon, ezért Szebeni István műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették és gyorsított eljárás keretében kivizsgálják az ügyet, majd annak eredményeként hozzák meg a végső döntést az illetékesek. "Az a kolléga, aki felelőse annak, hogy az elfogadhatatlan tíz másodperces anyag adásba került, szintén súlyos következményekre számíthat a vizsgálat után" - tették hozzá.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.