Elő a felesleges ruhadarabokkal!

Ruhagyűjtő akciót szervez április 27. és május 12. között a biatorbágyi Premier Outlet Center, a felajánlott adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet nélkülöző gyermekekhez és családokhoz juttatja el.

Az Adok-Kapok elnevezésű akcióban feleslegessé vált, de kifejezetten jó állapotú ruhákat várnak, amelyeket a sokrétű tevékenységén keresztül nehéz körülmények között élő családok ezreivel kapcsolatba álló segélyszervezet oszt szét a rászorulók között.

Mint arra az MTI-hez eljuttatott közleményben a segélyszervezet emlékeztet, Magyarországon több százezer család él nehéz anyagi körülmények között. A gyermekes, többgyermekes háztartásokban a szegénységi arány 2,5-szer magasabb, mint a gyermektelenekben. Esetükben a mindennapi számlák, rezsiköltségek és az alapvető élelmiszerek megvásárlása is komoly fejtörést okoz, így ruházkodásra, öltözködésre nem futja. 

A megfelelő ruházat ugyanakkor több mint külsőség, alapja a szociális beilleszkedésnek. Kiváltképp a gyermekeknél, akiknél az is előfordulhat, hogy ép cipő, meleg ruha híján az iskolába sem tudnak elmenni. A ruházkodás egy felnőttnek is komoly problémát jelenthet, hiszen ha nincs meg a megfelelő ruházata egy állásinterjúhoz, képtelen olyan állást találni, amely alapjául szolgálna a családja erősítéséhez - hangsúlyozza a segélyszervezet.

A kereskedelmi komplexum az adományozóknak a leselejtezett ruhadarabokért további kedvezményekre jogosító kuponfüzetet juttat, amelyet május 11-12-én válthatnak be az üzletekben - idézte a közlemény Imre Csabát, a Premier Outlet Center igazgatóját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.