Élő adásban verték agyon Alant, a nyulat

Élő adásban vert agyon egy kilenchetes nyulat a dán Radio24syv műsorvezetője, Asger Juhl. Azt mondta, ezzel akarta felhívni a hallgatók figyelmét az állatvédők képmutatására, akik miközben az állatok jogait szajkózzák, a szupermarketben vásárolt húst eszik.

Vasárnap reggel vágta fejbe egy biciklipumpával a kis nyulat, Alant Asger Juhl, miközben a stúdióban tartózkodott Linse Kessler állatvédő aktivista is. A nőnek fogalma sem volt róla, mire készül a műsorvezető, ám amikor tudomást szerzett róla, azonnal üldözni kezdte Juhlt, ám hiába.

A műsorvezető háromszor vágta fejbe a kisállatot, amely végül belehalt sérüléseibe – írja a BBC. Juhl arról szeretett volna vitatkozni az állatvédővel, hogy nem képmutatás-e, hogy miközben az aktivisták az állatok jogait szajkózzák, ők maguk is előszeretettel fogyasztanak húst.

Juhl a műsor után egyébként hazavitte az Alan nevű nyúl tetemét, és hat-, valamint nyolcéves gyerekeivel együtt nyúzta meg. Azt mondta, ragut készít belőle.

A történtek után rengeteg dühös komment lepte el a rádió Facebook-oldalát. Többen a csatorna bojkottjára szólították fel a hallgatókat, mások Asger Juhl elbocsátását követelték, és sokan megjegyezték, hogy anélkül is lehetett volna vitát kezdeményezni, hogy brutálisan végeznek egy ártatlan élőlénnyel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.