Elnöki kegyelmet kapott a bántalmazott gyilkos

Éveken át erőszakoskodott egy francia férfi feleségével és kisfiával, amit neje nem tűrt tovább és megölte őt. A tíz év szabadságvesztésre ítélt Jacqueline Sauvage vasárnap elnöki kegyelemben részesült.

 

Több mint 400 ezer ember írta alá a petíciót, amelyben azt kérik, engedjék szabadon Jacqueline Sauvage-t, aki 2012-ben agyonlőtte férjét. A 68 éves nő tette nem volt előzmények nélküli, valószínűleg ez is szerepet játszhatott abban, hogy Francois Hollande francia államfő vasárnap kegyelemben részesítette az asszonyt - írja a BBC.

Jacqueline negyvenhét éves korában ment hozzá férjéhez, akiről pár év múlva kiderült, hogy egy erőszakoskodó alkoholista. Norbert Marot többször megerőszakolta és bántalmazta feleségét és három lányát. Ugyanezt tette fiával is, aki a molesztálások miatt 2012 szeptemberében öngyilkos lett. A nő egy nappal fia halála után puskát ragadott, és háromszor hátba lőtte férjét.

A férfi azonnal meghalt, Jacqueline-nak pedig gyilkosság miatt kellett bíróság elé állnia. Ügyvédjei és lányai is többször megvédték az asszonyt. Egyik lánya - akit a férfi tizenhat éves korában erőszakolt meg először - azt mondta, hogy "megkönnyebbült" miután apja meghalt. Sauvage 2014 októberében gyilkosság miatt tíz év börtönt kapott, az ítéletet 2015 decemberében a másodfokú bíróság is megerősítette - emlékeztet a Local. Jacqueline három évet töltött a rácsok mögött, de Hollande kegyelmének köszönhetően hamarosan szabadlábra helyezik.

- Tekintettel a kivételes emberi körülményekre, az elnök szeretné lehetővé tenni Sauvage számára, hogy a lehető leghamarabb a családjával lehessen - állt az elnökség közleményében. A döntés két nappal azután született, hogy Hollande személyesen találkozott az asszony három lányával, akik szintén anyjuk szabadon bocsátását kérték az elnöktől.

Fontos megjegyezni, hogy Francois Hollande 3,5 éve tartó elnöksége alatt Sauvage-on kívül eddig csak egyszer részesített valakit kegyelemben. Philippe El Shennawy 2014-ben kapott kegyelmet. A férfi 38 évet ült börtönben bankrablásért.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.