Elnök szeretne lenni a 12 éves egyetemista zseni

Az amerikai Tanish Abraham sem kispályás: négyévesen tagja lett a kiemelkedő intelligenciájú embereket tömörítő szervezetnek, a Mensának, emellett a NASA-nál és a TedX-nél is tartott már előadást. Orvos, kutató, majd az Egyesült Államok elnöke szeretne lenni.    

Most pedig nehéz választás előtt áll: két kaliforniai egyetem is jelezte, hogy szívesen látná diákjai között a sacramentói fiút. A kérdés már csak az, hogy melyiket választja, a Santa Cruz-i vagy a davisi kampuszt. Az utóbbi a legmagasabb ösztöndíjat adná neki, az előbbi viszont csak 20 percre van otthonától. Tanish még nem tudja, melyik egyetem lesz a befutó, de annyi biztos, biomérnöknek szeretne tanulni, ha majd nagy lesz. Illetve nem, most. Később a kutatói pályát tűzte ki maga elé, a végső célja pedig az elnöki szék – írja az NBC News.

Tanish számára nem újdonság, hogy ő a legfiatalabb az osztályban. Tavaly mindössze 11 évesen az American River College főiskolán is kitűnően szerepelt, ő volt az legfiatalabb végzős, természetesen az osztály legjobbjaként. A középiskolát egy évvel előtte fejezte be, emiatt pedig magától Barack Obama amerikai elnöktől is kapott egy elismerő levelet.

A fiú elmondta, nem izgul, hogy új közösségbe kerül. Főiskolai tapasztalatai alapján először kicsit fura a helyzet, a diákok össze vannak zavarodva, de ahogy megismerik, már nem kezelik őt máshogyan, mint a saját korosztályukba tartozókat.

Persze nemcsak egyetemekből áll egy 12 éves fiú élete: Tanish imádja a Twittert és szívesen játszik videojátékokat a húgával, a tízéves Tarával, aki szintén a Mensa tagja, és az American River főiskolára jár. Sőt, tavaly a New York-i Carnegie Hallban volt fellépése a tehetségesen éneklő lánynak.

Tanish zsenialitására természetesen a világ is felfigyelt: számos talk-show-ban vendégeskedett, és egy NASA-konferencián is adott elő. Három évvel ezelőtt pedig a TEDx-en beszélt arról, hogy milyen is ilyen fiatalon főiskolára járni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.