Elmeorvosi megfigyelés alá helyezték a zalaegerszegi lány gyilkosát

A büntetés-végrehajtási intézet javaslatára elmeorvosi megfigyelésre Budapestre szállították azt a fiút, aki a gyanú szerint szombat éjszaka megölte volt barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőben.

A fiú ügyvédje a Zaol.hu-nak azt mondta, védencét az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe szállították a a büntetésvégrehajtási-intézet vezetőjének javaslatára.

Dr. Slezák József elmondta, a 21 éves fiú elmeorvosi vizsgálatát ő már az előzetes letartóztatás elrendelésekor kérte, de a bíró ezt elutasította. Mint az ügyvéd mondta, védencének, B. Barnabásnak öngyilkossági hajlama van, ezt támasztja alá a gyilkosság utáni autóbalesete is.

Mint arról mi is beszámoltunk, szombaton éjjel megöltek egy 18 éves lányt, a középiskolás áldozat holttestére a Balatoni úti parkerdőben találtak rá. A gyanúsítottat nem sokkal a történtek után elfogta a rendőrség, miután Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett. Fejsérülése miatt a keszthelyi, majd vasárnap reggel a zalaegerszegi kórházba szállították.

A lap azt írja, a férfi megpróbált megszökni a kórházból, de a rendőrök pillanatok alatt utolérték, ezt szoros őrizetben tartották, az ágyhoz is odabilincselték. A Zalai Hírlap arról is beszámolt, hogy a pszichiátriai szakvéleményt készítő orvos konfliktusba keveredett a rendőrökkel és a kórház dolgozóival is, de az áldozat két barátnőjének meghallgatása sem volt barátságos hangvételű.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI kérdésére elmondta: a gyilkosság gyanúsítottja még mindig nem tett vallomást, de ez nem befolyásolja a nyomozást. Továbbra is keresik ugyanakkor a gyilkosság - közelebbről meg nem nevezett - eszközét, illetve a 18 éves lány mobiltelefonját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.