Elmeorvos vizsgálhatja a késelő rendőrt

A bizonyítékok begyűjtése és vizsgálata, valamint a tanúk meghallgatása után a szakértő kirendeléséhez szükséges orvosi papírokra vár a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a szeptember 19-ei gödöllői késeléssel kapcsolatos nyomozás állásáról a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Kállai Gábor elmondta, hogy a házi őrizetben lévő F. Istvánt valószínűleg elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik, hogy kiderüljön: a hivatásánál fogva komoly alkalmassági szűrőkön átment, elvileg fegyelmezett férfi hogyan veszíthette el önkontrollját. F. Istvánt, a Készenléti Rendőrség volt tagját - aki egy kocsmai inzultust követően bozótvágó késsel és egy viperával (teleszkópos fémrúddal) megsebesített egy férfit - életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják.

Az ügyészségi szóvivő hozzátette: egy bűnüldözésre felesküdött rendőr még ittasan sem juthat el odáig, hogy bozótvágó késsel rátámadjon egy emberre azért, mert az nem sokkal előtte a barátja nyakához tartott egy kést. 

A nyolc napon belüli sérüléseket okozó verés és szurkálás után F. István Hollandiában élő rokonaihoz szökött, ám családtagjai és kollégái telefonos unszolására néhány nap elteltével hazajött, és alávetette magát az eljárásnak - tette hozzá Kállai Gábor.

Szerinte egyebek mellett ez a tény, valamint a nyomozóhatósággal való együttműködés, a mindenre kiterjedő részletes beismerő vallomás megtétele és a megbánás is közrejátszhatott abban, hogy a nyomozási bíró elégségesnek tartotta a házi őrizet elrendelését.

Az állásából elbocsátott 32 éves gyanúsított ügyében indított nyomozás november végére fejeződhet be, vádemelés leghamarabb december elején várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.