Nancy már halott volt, amikor az SMS-ét várták

A nyomozás eddigi adatai szerint prostituáltként dolgozott az a lány, akit május 2-án gyilkoltak meg a budapesti Akácfa utcai lakásában – tájékoztatta a Zsaru Magazint Salling Péter főhadnagy, kiemelt főnyomozó.

Elmondta azt is: a lány egy mobiltelefonos alkalmazást használva intézte a találkozókat. H. Nancy az egyeztetett időpontokat mindig átküldte barátjának, sőt minden alkalommal értesítette a párját, amikor megérkezett hozzá egy vendég, és arról is, amikor távozott. Így lehetett kideríteni, hogy Yao Gaopeng kínai állampolgár találkozott utoljára az áldozattal. A férfi május 1-jén az esti órákban érkezett az Akácfa utcai lakásba, távozásáról azonban a fiatal lány már nem értesítette a barátját.

Mint megállapították, a kínai férfi 2013 novemberében érkezett Magyarországra, és szakácsként dolgozott. A nyomozók feltérképezték a kapcsolatrendszerét, ellenőriztek egy hozzá köthető budapesti és szegedi ingatlant is, de egyik helyen sem találták. „Yao Gao peng ismerőseitől pénzt kért, hogy repülőjegyet vegyen, és még május 2-án hazarepült Kínába” – mondta a kiemelt főnyomozó.

A magyar rendőrség igyekszik mielőbb felvenni a kapcsolatot a kínai hatóságokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.