Ellopták az autista gyerekek ajándékaira szánt pénzt

Másfél hete ellopta valaki a gyerekek Mikulás- és karácsonyi ajándékára szánt pénzt, összesen 65 ezer forintot a kecskeméti Autizmus Centrumból.

A tolvaj Bertáné Rigó Ilona tagintézmény-vezető irodájából emelte el a pénzes kazettát.

– Sajnos nem volt zárva az irodám. Felújítás közepén voltunk, délutántól késő estig dolgoztak a munkások, hogy ne zavarják napközben a gyerekeket. A kaput mindig zárjuk, de a sürgés-forgás, az anyagok becipelése miatt most nyitva maradt. Lehet, hogy ezt használta ki a tolvaj, és besurrant – mondta a Bács-Kiskun megyei Petőfi Népe napilapnak Bertáné Rigó Ilona. A vezető arra gondolni sem akar, hogy az Autizmus Centrumhoz kötődő személy lopta volna el a pénzt.

Az összeg egyik része papírgyűjtésből származott, ebben a gyerekek is segítettek, a többit a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület adományozta az intézménynek. A pénzből édességet vettek volna Mikulásra, illetve karácsonyra.

A tagintézmény feljelentést tett. A főként szülőket tömörítő egyesülettől, magánszemélyektől és cégektől kapott újabb adományoknak köszönhetően biztosan lesz csoki, cukor, narancs és mogyoró a Mikulás-zsákokban és a karácsonyfa alatt.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.