Ellopták a legújabb Szürke ötven árnyalata kéziratát

A rendőrség vizsgálja E. L. James legújabb, Grey című könyvének eltűnését. A kéziratot mindössze egy héttel a megjelenése előtt lopták el, mondta el szerdán a Reutersnek a mű brit kiadója, a Random House.

A Random House kiadót képviselő sajtóügynökség elmondta, hogy a történtek nem befolyásolják a könyv megjelenését. A nagy sikerű erotikus regény legfrissebb része a június 18-án, a főszereplő karakter, Christian Grey születésnapján kerül a boltokba.

"A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálatra tekintettel további megjegyzésünk nincs az üggyel kapcsolatban" - áll a közleményükben.

A lopás kapcsán attól tartanak, hogy a kéziratot kiszivárogtatják, vagy a szöveg részleteit eladják a sajtónak.

Az egyetemi hallgató, Anastasia Steele és a nagymenő üzletember Grey szerelméről szóló trilógia a könyvkiadás történetének legsikeresebb sorozata több mint 125 millió eladott példánnyal.

A széria eddig megjelent részeiben elsősorban Anastasia szemszögéből ismerhettük meg a történteket, de az író állítása szerint az új könyvben Grey nézőpontjából is megismerhetjük a viszonyt. 

A Szürke ötven árnyalata könyvek a Twilight - Alkonyat trilógia fanfiction irodalmaként született, majd kelt önálló életre. A kézirat eltűnésének története is kísértetiesen hasonlít az Alkonyat negyedik, a főszereplő Edward szemszögéből elmesélt részének eltűnésére. Azt a kéziratot végül maga a szerző, Stephenie Meyer tette nyilvánossá holnapján. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.