Ellepik a rendőrök a plázákat

Megerősített létszámmal és sorozatos ellenőrzésekkel készülnek a Pest megyei rendőrök az ünnepekre; a legtöbb razzia a mintegy hetven hipermarket környékén várható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a karácsonyi bevásárlások időszaka kedvező feltételeket kínál a bűnözőknek, akik a forgatagban elvegyülve kihasználhatják az emberek esetleges figyelmetlenségét. Az ilyenkor tipikus autófeltörések és zsebtolvajlások megelőzéséért, visszaszorításáért a PMRFK decemberben a szokásosnál lényegesen több rendőrt vezényel a legnagyobb forgalmat bonyolító bevásárlóközpontok, piacok környékére, és visszatérő járőrözéssel, a vásárlók figyelmének felhívásával igyekszik elriasztani a bűnözőket. 

Csak Budaörsön és közvetlen környékén 35 bevásárlóközpont üzemel (a megyében összesen 70), de tömegesen vásárolnak az emberek az ünnepek előtt Dunakeszi, Szentendre, Gödöllő és más nagyvárosok üzleteiben is - tette hozzá a szóvivő, aki szerint a korábbi évek hasonló akciói eredményesen zárultak.

A rendőrség azt ajánlja, hogy a tömegközlekedési eszközökre történő fel-, illetve leszálláskor mindenki figyeljen a lökdösődő, tülekedő zsebtolvajokra, ne tartsanak az emberek maguknál sok készpénzt, bankkártyájuk mellett ne legyen ott a PIN-kód, parkolás után pedig pakolják az utastérből a csomagtartóba az ülésen lévő holmit. 

A pénztárcát, kézi táskát senki ne tegye a bevásárlókosárba, illetve jól látható helyre, a fontosabb értéktárgyakat érdemes szorosan magunknál tartani - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.