Ellen Page: Azért vagyok itt ma, mert meleg vagyok

"Belefáradtam a rejtőzködésbe, belefáradtam a hazugságokba" - mondta Ellen Page 26 éves színésznő egy meleg fiataloknak szóló Las Vegas-i konferencián.

"Szenvedett a lelkem, szenvedett a mentális egészségem és szenvedtek a kapcsolataim. És most itt állok veletek a másik oldalon" - mondta elcsukló hangon a Juno című film Oscar-díjra jelölt főszereplője. Ellen Page a Human Rights Campaign, a homoszexuálisak jogaiért küzdő szervezet Las Vegas-i konferenciáján szólalt fel. A hallgatóság nagy része fiatalkorú volt.

Ellen Page
Canadian actress Ellen Page arrives for the world premiere of the film ''Inception'' at the Odeon in London July 8, 2010. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)

"Tudom, hogy a teremben van olyan, akit ok nélkül bántanak a suliban. Vagy hazamész, és nem mered elmondani a szüleidnek, ki is vagy valójában. Miközben megpróbálod beskatulyázni magad, aggódsz a jövőd miatt. A főiskola vagy a munka, vagy a fizikai épséged miatt. Az, hogy próbálsz egy belső képet alkotni az életedről - arról, hogy mi fog történni veled - minden áldott nap összetör egy kicsit. Ez métejező, fájdalmas, és nem fair. (...) Azért vagyok itt, mert meleg vagyok. És mert... talán változást tudok hozni. Hogy segítsek másoknak, hogy könnyebb és reménytelibb életük lehessen. Személyes elkötelezettséget és társadalmi felelősségvállalást érzek a többiekért. Belefáradtam a rejtőzködésbe, a hazugságokba. Évekig szenvedtem, mert féltem a nyilvánosság elé állni" - mondta a fiatal kanadai színésznő

Page köszönetet mondott Michael Sam amerikai focistának is, aki szintén e hónapban lépett a nyilvánosság elé és vallotta be, hogy homoszexuális. Ez a sportolótól rendkívüli lépés volt, hiszen karrierje még előtte áll, és vallomásával profi szerződését kockáztatja.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.