Elkülönítette a kórház a harmadik magyarországi új influenzást

Öt napon belül, immár harmadik magyar betegedett meg az új influenza vírusától – tájékoztatta a NOL-t Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

A férfi május 31-én még Amerikában volt, elsején érkezett haza és két nap múlva, Magyarországon jelentkeztek a tünetei. A férfit a Szent László kórház ambulanciáján ellátták, majd később a laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a betegséget az A (H1N1) influenzatörzs okozta.

A tiszti főorvos elmondta: a beteget elkülönítették, de állapotáról egyebet nem kíván közölni a nyilvánossággal. (A Szent László kórház orvosainak az egészségügyi kormányzat megtiltotta a nyilatkozatot, minden érdeklődést a tisztiorvosi hivatalhoz kell irányítaniuk.) A férfi közvetlen hozzátartozói közül senki nem betegedett meg. Falus Ferenc szerint jó hír az is, hogy eddig csak olyan esetet találtak, amíg más országból hurcolták be a vírus, és a betegség tünetei valamennyiüknél hét napon belül jelentkeztek.

Magyarországon még emberről emberre nem terjedt a kór. A szakember szerint az új influenza vírusával megfertőződötteket nem fenyegeti nagyobb veszély, mintha a hétköznapi influenzával betegedtek volna meg, viszont az egyéb krónikus problémákkal küszködőket óvni kell, mert náluk kialakulhatnak a súlyos szövődmények. A tiszti főorvos szerint a fertőzés elkerülésének egyik fontos része egyebek mellett a kézmosás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.