Elkészültek a hivatalos fotók György herceg keresztelőjéről

A brit trón majdani várományosát szerdán keresztelték meg szűk családi és baráti körben a Szent Jakab-palota királyi kápolnájában. Az örömteli esemény alkalmából természetesen fotózkodott a királyi család.

A ceremónián a három hónapos herceg - aki a fotók szerint nagyon nyugodt, vidám baba - annak az aranyszínű, csipkével gazdagon borított ruhának a másolatát viselte, amelyet először 1841-ben Viktória királynő legidősebb lánya, Viktória, utoljára pedig 2004-ben Edward kislánya, Lujza is viselt.

Együtt a család a kis György keresztelője után
Britain's Prince William, his wife Catherine, Duchess of Cambridge and their son Prince George poses with Queen Elizabeth and family members after the christening service at St James's Palace in London October 23, 2013 released to Reuters on October 24, 2013. REUTERS/Jason Bell/Handout via Reuters (BRITAIN - Tags: ROYALS TPX IMAGES OF THE DAY) ATTENTION EDITORS - 24 HOUR USE ONLY. PHOTO MUST BE DELETED FROM SYSTEMS AT 2100GMT OCTOBER 25, 2013. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ONLINE USE. NOT FOR SALE FOR INTERNET DISPLAY. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. TEMPLATE OUT. MANDATORY CREDIT TO JASON BELL

A rangos esemény alkalmából természetesen hivatalos fotók is készültek, a fényképész Jason Bell volt. Az ismert fotós a Clarance-ház Reggeli szobájában fényképezte a portékat, az épület amúgy jelenleg Károly és hitvese, Camilla hivatalos rezidenciája. Az épület nemcsak a fotózás helyszíne volt, de ott tartották a keresztelő utáni - szintén szűk körű - fogadást is.

A hercegi pár és családtagjaik egy antik, 1773-ból származó aranyozott kanapén és körülötte foglalnak helyet az elegáns és ízlésesen berendezett szalonban. A képek nagy részén a büszke szülők mellett családtagok is szerepelnek, de az a fotó különösen meghittre sikeredett, amelyen Katalin és Vilmos hármasban látható kisfiukkal.

A kicsi július 22-én született meg a londoni St Mary's magánkórházban, az eseményt, akárcsak Katalin hercegnő terhességét is óriási médiaérdeklődés kísérte. A hercegi pár néhány nappal később bejelentette, kisfiuknak a George Alexander Luis, vagyis a György Sándor Lajos nevet adták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.