Elképesztő fegyverarzenálra bukkant a kínai rendőrség

Egy illegális fegyverkereskedelemmel foglalkozó hálózatot számolt fel a rendőrség Kínában. Hét hónapos nyomozás után találták meg az online kereskedés központját Shaoyangban, ahol a házkutatás során több mint 1100 fegyvert, 1300 alkatrészt és több mint 6 millió töltényt találtak – írja a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Az illegális fegyverkereskedéssel foglalkozó csoport központja a Kína északi részén fekvő Belső-Mongólia autonóm tartományban volt. A rendőrség mér áprilisban figyelt fel működésére, amikor egy helyi csomagküldő cégtől fegyveralkatrészeket tartalmazó pakkokat foglaltak le.

A csomagok eredetét felderítő hét hónapos nyomozás során öt gyanúsítottat állítottak elő házkutatások után. Mint kiderült, a hálózat az interneten árult fegyvereket, alkatrészeket és töltényeket. Az egyik gyanúsított bevallotta, hogy 2012 óta egy az Egyesült Államokban bérelt szerveren működő weboldal segítségével értékesítik a fegyvereket. Az ő dolguk volt online hirdetéseket feladni és értékesítési ügynököket toborozni országszerte.

A hálózat központjának megtalálását szombaton jelentette be a rendőrség. Újabb házkutatások során összesen 1180 pisztolyt, 1300 alkatrészt és több mint 6 millió golyót foglaltak le, illetve újabb 13 embert vettek őrizetbe.

Az illegális kereskedelem teljes árbevétele 2012 óta meghaladja a 4 millió jüant (több mint 1 milliárd 84 millió forint).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.